Keresés

Google első helyre kerülés keresőoptimalizálás segítségével

Frissítve: 2021. aug. 17.

Minden keresőoptimalizálás szakértő legfőbb célja eljuttatni a kiválasztott kulcsszavakat a google találati lista helyezésig. Hogyan lehet ezt a célt hatékonyan és tudatosan elérni? És mennyi pénz, idő és energiabefektetésre van szükség hozzá?

 

Keresőoptimalizálás szoftverek


Ahogy ebben a SEO szoftverek és adat kapcsolatáról szóló tartalomban is írtuk, a szoftverek használata 2021-ben nélkülözhetetlen: a megfelelő kulcsszavakat csak ezen alkalmazások adataiból tudjuk meghatározni és ez elengedhetetlen a google első helyre kerülés szempontjából. A szoftverek megadják az adott szavakhoz kapcsolódó keresési mennyiséget (volume) havi átlaggal számolva, valamint a kulcsszó nehézségi fokát (keyword difficulty), de magát a kulcsszókutatást a relevancia faktor bevonásával emberi gondolkodással tudjuk csak megcsinálni, legalábbis ma még nincs olyan AI, ami a google első helyre kerülés feltételeit tokkal-vonóval meghatározná nekünk.google első helyre kerülés és AI
google első helyre kerülés és AIGoogle első helyre kerülés a helyes kulcsszavakra


Nagyon fontos, hogy a szoftver által adott adatok értelmezésére időt szánjunk, mert ez alapvető ahhoz, hogy a google első helyre kerülés célja elérhető legyen. Olyan kérdésekkel fogunk találkozni az adatok kapcsán, hogy mi a fontosabb? A több keresés, vagy az alacsonyabb kulcsszó nehézség, vagy az, hogy minél relevánsabb legyen a kulcsszó?

Úgy kell elképzelni az ideális kulcsszavakat, mint ennek a három körnek a közös halmazát, de hogy mi kerül a közös halmazba, azt sokszor nehéz eldönteni, mivel nem egzakt tudományról van szó. A keresőoptimalizálás, azaz SEO során nagyon sok múlik a józan paraszti észen, okos stratégián, elérhető célok kitűzésén.SEO kulcsszavak: közös halmaz
SEO kulcsszavak: közös halmaz


Konzekvens tartalomgyártás


Ha kiválasztottuk a legideálisabb kulcsszavakat, már csak a tartalmi stratágia és tartalomgyártás választ el minket a google első helyre kerülés áhított céljától. A kulcsszavak fontossága eltérő, a tartalmi stratégiában meg kell határozni, melyek lesznek a cornerstone, azaz kiemelt kulcsszavaink, és hogy melyik kulcsszóra milyen mennyiségű és milyen hosszúságú tartalmakat gyártunk. És ami ennél is fontosabb: a meghatározott stratégiát ezután be kell tartani, a tartalmak folyamatosan gyártani és publikálni szükséges, a google első helyre kerülés enélkül elképzelhetetlen a mai SEO versenyben, hiszen rengeteg keresőoptimalizálás specialista dolgozik a konkurenseidnek most is azon, hogy az ő kulcsszavaik kerüljenek a google első helyre.


Van remény


De mégis általában az elszántság csak addig tart, amíg a felkért keresőoptimalizálás szakértő elkészíti a SEO auditot valamint a tartalmi stratégiát. Azonban amikor kiderül, hogy mennyi tartalmat kellene gyártani a google első helyre kerülés érdekében, szinte mindenki megtorpan: nem számolnak azzal, hogy a munka igazából itt kezdődik. Épp ezért, mivel kevés olyan cég van, aki az audit után kétszeres lendülettel vág neki a valódi munkának, a lehetőségek adottak: a google első helyre kerülés ma még nagyban azon múlik, ki mennyire elszánt a tartalomgyártásban, mármint a tartalomtechnikai alapelveket követő tartalomgyártásban. A tartalomgyártás házon belül is elvégezhető, de ehhez a megfelelő szakértelem szükséges, így ha nincs meg házon belül a tudás, akkor érdemes SEO tanácsadás szolgáltatásunk során elsajátítani a keresőoptimalizálás és tartalomgyártás alapvelveket.