Keresés

SEO és Seolins: keresőoptimalizálás ahogy mi csináljuk

Frissítve: 2021. aug. 17.

Mi a Seolinsnál nem vagyunk sales-esek. Utálunk ügyfeleket győzködni, talán ezért is lettünk keresőoptimalizálás specialisták. Így nem mi megyünk az ügyfélhez, hanem ők jönnek hozzánk a SEO erejével. Az esettanulmányban azt mutatjuk meg, hogyan találtál ránk, és ezzel mutatjuk be azt is, hogy ha velünk dolgozol, hogyan fog a te leendő ügyfeled is rádtalálni.

 

SEO a SEO-ra


Azt gondoltuk, ha olyan keresésekre a google első helyek egyikén jelenünk meg, amelyek keresőoptimalizálás specialista és általános SEO keresésekre vonatkoznak, akkor józan paraszti ésszel is érteni fogja a felhasználó, hogy a cégünk profi abban, amit árul: adott kulcsszavakra google találati lista helyezést elérni.


Első lépésben csináltunk egy kulcsszókutatást: megnéztük, melyek azok a kulcsszavak, amelyekre sokan keresnek, de nem túl magas a kulcsszó nehézségi fokuk. Így lettek elsődleges kulcsszavaink a "keresőoptimalizálás specialista", "google első hely", "google találati lista helyezés" és értelemszerűen a "SEO" is. Ugyan előbbi háromra csak 1000 körüli keresés történik havonta a google keresőben, de iszonyat relevánsak, és könnyű eredményeket elérni, 60, 65 és 70-es difficulty manapság már kifejezetten ideálisnak számít.

Ahogy a lenti screenshoton látható, a SEO már 75-ös nehézséggel bír, és bár 2400 havi kereséssel, itt már azért megoszlik a relevancia: valószínűleg szakemberek is keresnek seo eszközökre, vagy olyanok, akik csak a rövidítést szeretnék kibontani. Hosszútávon azért azt hiszem nincs is jobb referencia egy SEO szolgáltatást áruló cégnek, mint SEO kulcsszóra belistázódni a google-ben az első helyre. A teljes kulcsszólista amúgy 73 potenciális kulcsszóból állt, ebből választottuk ki a három alapelv - kulcsszó nehézség, keresési mennyiség és relevancia alapján azokat amelyek a legjobb eredménnyel kecsegtettek.Ahogy látható, tág értelmezésben a "google ads", "google hirdetés" és a "google kereső" is bekerült a kulcsszavak közé, de ezekkel hosszútávon számolunk - bár nagyon sokan keresnek rájuk, ezzel egyenesen arányosan nagyon nagy a verseny is rájuk, és relevanciában nem tökéletesek. De azt gondoljuk potenciális ügyfeleket szerezhetünk pl a google ads kulcsszóval is: aki rákeres, hogy kicsit tájékozódjon, valószínűleg még kevesebbet tud a SEO lehetőségeiről és előnyeiről, így ha megfelelő információt kap tőlünk, akár ajánlatot is kér.


SEO kulcsszavak SEOLINS
SEO kulcsszavak SEOLINS


Cornerstone és tartalomgyártás


Innentől követtük azokat a tartalmi stratégia tartalomgyártási alapelveket, amelyekről ebben a SEO tartalomban olvashattok részletesebben. Röviden: meghatároztuk a cornerstone kulcsszavakat és felállítottunk egy tartalmi stratégiát, vagyis hogy mennyi, milyen hosszú tartalmat gyártunk, és milyen gyakorisággal. A cornerstone-ok strukturális kialakítását a wix website motor adta keretek sajnos behatárolják, de kezdetben mindent magunk csinálunk, így se fejlesztőt, se designert nem vontunk be, annak bizonyítására, hogy eredményekre nincs szüksége másra, mint profi keresőoptimalizálás specialistákra.


Eredmények


2020 októberben állítottuk fel az oldalt, és október 22-én kerültek ki az első tartalmak. Természetesen a szolgáltatásokat, leírásokat is SEO szempontok alapján írtuk meg, a menüket is ennek megfelelően alakítottuk ki. Írtunk meta leírást és címet minden tartalomhoz, elneveztük a képeket, és követtük az általános SEO tartalomtechnikai szempontokat.


2020. október 22. - 2 tartalom

2020. október 30. - 1 tartalom

2020. november 9. - 1 tartalom

2020. november 16. - 1 tartalom

2020. november 19. - 1 tartalom

2021. január 4. - 1 tartalom

2021. január 5. - 1 tartalom

2021. január 7. - 1 tartalom


Eredmény 2021. január 11-én:

keresőoptimalizálás specialista - 13. google találati lista helyezés

google első hely - 36. google találati lista helyezés


SEO a SEO-ra
SEO a SEO-ra


2021. január 18. - 3 tartalom

2021. január 19. - 1 tartalom


Eredmény 2021. január 21-én:

keresőoptimalizálás specialista - 10. google találati lista helyezés

google első hely - 37. google találati lista helyezésSEO a SEO-ra
SEO a SEO-ra


Eredmény 2021. január 27-én:

keresőoptimalizálás specialista - 14. google találati lista helyezés

google első hely - 33. google találati lista helyezésSEO a SEO-ra
SEO a SEO-ra

Több, mint fél évig nem került ki új tartalom az oldalra, 2021. augusztusban a cornerstone tartalmakat, amik a szolgáltatásaink, felhúztuk 800-1000 szavasra kb 300-500 szóról és lefordítottuk az alaptartalmakat angolra.


Ekkor az aktuális google találati lista helyezések (2021. augusztus 16-án):
Ebből látható, hogy 7 hónap alatt egy jól előkészített és felépített oldal rendszeres tartalomgyártás nélkül is tud eredményeket elérni. De mi lett volna, ha csak minden héten egy új tartalmat kirakunk? Ami jól látszik: a SEO kulcsszóra, amire nagyobb verseny van, ez nem is vezetett eredményre, de a becélzott alacsonyabb versennyel bíró kulcsszvakra, mint keresőoptimalizálás specialista, a TOP3-ba került az oldal.


A tartalom rendszeresen frissül.