Reading with Coffee

Tartalomfejlesztés Google ads helyett

SEO

Mi az a SEO?

A SEO jelentése magyarul keresőoptimalizálás, az angol search engine optimization fordítása, a Google kereső szülte „tudományág”. A SEO célja röviden a Google első helyre kerülés, azaz, hogy a Google keresések során az oldalunk egy adott kulcsszóra keresve minél előkelőbb pozícióban jelenjen meg a találati oldalon. A cél tehát igen egyszerű, de a megvalósítása ezzel szemben egy hosszútávú, komplex (technológiai és tartalomfejlesztési) folyamat, amelynek során el kell sajátítanunk egyfajta digitális gondolkodásmódot. Természetesen ezen a területen is vannak olyan megoldások, amik azonnali eredményekkel szolgálnak. A Google Ads, azaz a fizetett hirdetés is ilyen lehet, de ez csak addig szállítja az eredményeket, amíg fizetünk. A jól felépített, keresőoptimalizálási szempontokat alapul vevő honlap ezzel szemben az organikus találatok révén folyamatos forgalmat biztosít, illetve fizetett hirdetés esetén is jutalomra, alacsonyabb költségekre számíthatunk.   

A SEO mára már valódi kitörési ponttá vált a digitális világba lépő cégek számára. Egy olyan demokratikus útmutatáshoz hasonlít, amelynek betartására mindenki alkalmas lehet. Konzekvensen követve ezt az utat, azaz betartva és élve a technológiai és tartalmi keretekkel, olyan eredmények érhetőek el, amelyek bármely cég digitális képességeit megsokszorozzák.

A keresőoptimalizálás minden esetben helyzetértékeléssel indul. A SEO-audit részeként site technikai vizsgálat, továbbá kulcsszó és konkurencia elemzési feladatok elvégzésével meghatározható az a kulcsszó lista, aminek alapján elkészíthető a tartalmi stratégia.

Egy szoftveres kutatással megalapozott, jól kialakított online stratégia olyan cselekvési tervet ad a kezünkbe, aminek révén hosszútávon garantálható eredményeket kapunk. Persze felmerül a kérdés, mit jelent ez a hosszútáv? A válasz sajnos itt és most nem konkretizálható. A honlap és a szolgáltatás felfutása minden esetben az adott piactól, kulcsszótól, annak nehézségi fokától, a relevanciájától és a keresési mennyiségétől függ. Lenti tartalmainkban ezeket a szempontokat járjuk körbe. Reméljük, ezek elolvasásával teljeskörű képet adunk a keresőoptimalizálás szakaszairól, a SEO helyes alkalmazásáról.

SEO AUDIT

Webssite technikai audit, versenytárs elemzés és ux audit 

kulcsszó elemzés

Megfelelő kulcsszó lista kialakítása szoftveres elemzéssel

tartalom

fejlesztés

Szövegírás SEO szempontok és kulcsszó lista figyelembevételével

KÉPZÉS ÉS TANÁCSADÁS

Keresőoptimalizálás szempontok és gondolkodás elsajátítása

 

SEO - KERESŐOPTIMALIZÁLÁS KISOKOS