SEO AUDIT

A SEO azt a célt szolgálja, hogy a weboldalad releváns keresések kapcsán a Google kereső első oldalán listázódjon. Ez azért fontos, mert lusták vagyunk, egy-egy keresés alkalmával a felhasználók túlnyomó többsége csak az első oldalon lévő találatokra reagál, és azon belül is leginkább az első 3-4 helyen lévő linket kattintja meg. Ez azt jelenti, hogy ha valaki rákeres egy szóra, és nem talál meg minket az első helyeken, akkor nagy valószínűséggel a felhasználó egyáltalán nem fog megtalálni minket.

A keresőoptimalizálás alapja

Az audit az első lépés azon az úton, amely a google első helyre kerülés rögös útján vezet. De ez az út csak akkor lesz igazán rögös, ha nem a megfelelő módszert alkalmazzuk. Az elemzés segít helyes irányba állni, hiszen szoftveres analitikát alkalmazva pontos képet kapunk a saját weboldalunk jelenlegi helyzetéről, a versenytársak helyzetéről, a kulcsszavainkról, a ránk mutató linkekről, és így egy keresőoptimalizálás specialista segítségével a helyes úton elindulva sokkal konzekvensebben és könnyebben érhetőek el a célok, ami nem más végső soron, mint a google találati lista helyezés, lehetőség szerint az első helyen.

A SEO audit elemei

Technikai audit
 

Amennyiben a partner rendelkezik már weboldallal, amelyet optimalizálni szeretne, lefuttatunk egy technikai auditot, amely feltárja mind az esetleges tartalomtechnikai hibákat, mind az általános porblémákat, amelyek lehetnek rossz url átirányítások, nem létező vagy duplikált url-ek, oldalak,  amelyek keresőoptimalizálás és google találati lista helyezés szempontjából mind hátráltató tényezők.

Konkurencia analízis
 

Az ügyfél által meghatározott, valamint az általunk feltárt versenytársak aktivitásának elemzése, valamint SEO alapú teljesítményük.  

 

Kulcsszóelemzés

 A SEO audit része a szoftveres kulcsszó analízis, amely során az adott weboldalhoz kapcsolódó potenciális kulcsszavakat, kulcsszó csoportokat határozzuk meg. Az ügyfél által készített potenciális kulcsszó listához hozzáadjuk a szoftver által javasolt további potenciális kulcsszavakat és keresési mennyiség, kulcsszó nehézség és relevancia alapján elemezzük őket.

SEO helyzetelemzés

Elemezzük a weboldal onsite / offsite SEO megfelelőségét, ami magában foglalja a tartalmi relevanciát és minőséget. Javaslatot teszünk a site SEO kompatibilitásának növelésére 10 kiválasztott kulcsszó kapcsán, javaslunk szemantikailag kapcsolódó szavakat. Ellenprizzük a backlinket és azok hasznosságát.

Olvass további tartalmakat a SEO rejtelmeiről

Érdekelnek a részletek?

SEO, tartalom és UX terén nyújtunk tanácsadási, szövegírói szolgáltatásokat. 

Amennyiben ezzel kapcsolatban van kérdése, vagy szeretne ajánlatot kérni, írjon nekünk!

Köszönjük az üzenetét!