TARTALMI STRATÉGIA

A SEO audit a kulcsszó elemzéssel, technikai audittal, versenytárs elemzéssel megmutatja az utat, és ezek alapján már egészen konkrét tartalmi szempontokat kapunk. Ezen szempontokat figyelembevéve - mint például a kulcsszavaink nehézsége, vagy a versenytársak aktivitása - alakítjuk ki a stratégiát, ami meghatározza, hogy mikor, hogyan és mennyi tartalmat érdemes fejleszteni és publikálni. 

Kulcsszavak a középpontban​

A kulcsszó elemzés során kialakult listánk, kulcsszó csoportjaink köré építjük fel a tartalmi stratégiát. A már létező weboldalt is szükséges megvizsgálni, hogy a kiválasztott cornerstone kulcsszavak megfelelően szerepelnek-e az alaptartalmakban. Amennyiben nem, változatásokra teszünk javaslatot. A stratégia első lépése tehát a már meglévő tartalmak felülvizsgálata és szükség esetén történő frissítése.

A második lépés az új tartalmakra egy tervet alkotni. Első lépésként érdemes az összes kulcsszóra legalább egy tartalmat építeni és a cornerstone kulcsszavak kiemelésével a megfelelő struktúrába helyezni azokat. De a SEO célja, a google első helyre kerülés érdekében hosszútávon a cornerstone kulcsszavak építése az elsődleges cél, ezért ha minden kulcsszóra van már minimum egy tartalmunk, az adott kulcsszavakra szabott tartalmi naptár létrehozása a megfelelő témákkal a következő cél. 

Konzekvens tartalomgyártás​

Ami a legnehezebb szokott lenni, hogy a tartalmi naptárat le is kövessük, azaz konzekvensen gyártsunk tartalmakat hétről hétre, hónapról hónapra, ahogy a SEO oktatás során azt nem győzzük hangsúlyozni. A google kereső a frissességet nagyra értékeli, fontos, hogy rendszeresen kerüljön ki új tartalom az oldalra. A tartalom és tartalomgyártás fortélyait fontos figyelembe venni, mert ezzel megkönnyítjük a google számára, hogy megértse a tartalmunkat.

Pozíció követés​

A tartalom gyártás eredményeit heti szinten követjük a felvett kulcsszavaink kapcsán. A keresőoptimalizálás szakértő minden héten szoftveresen ellenőrzi, hogy adott kulcsszó esetében milyen előre-, vagy hátralépés történt a google találati lista helyezés tekintetében.

Olvass további tartalmakat a SEO rejtelmeiről

Érdekelnek a részletek?

SEO, tartalom és UX terén nyújtunk tanácsadási, szövegírói szolgáltatásokat. 

Amennyiben ezzel kapcsolatban van kérdése, vagy szeretne ajánlatot kérni, írjon nekünk!