USER EXPERIENCE AUDIT

A user experience az az élmény, ami a felhasználót éri, amikor az oldaladra téved. Ettől függ, hogy visszatér-e, vásárol-e, ajánlja-e másoknak a szolgáltatásodat, termékeidet. A UX és a SEO között szoros a kapcsolat, a google első helyre kerülés alapvető követelménye a jó felhasználói élmény.

Felhasználói élmény ​alapok

A felhasználói élmény formálói: milyen könnyű navigálni az oldalon, mennyire könnyen találod meg, amit keresel, mennyire logikus a struktúra. Gondolj csak bele, amikor te böngészel egy oldalon, sokszor hozol másodperc alatt döntéseket, például, hogy bezárod az oldalt, mert nem találod amit kerestél. Sokszor egész apró dolgok, mint egy rossz helyre kerülő menü vagy egy kevéssé látványos színű gomb elég ahhoz, hogy elveszítsük a türelmünket. A UX alapja tehát az, hogy a felhasználó helyébe tudjuk helyezni magunkat, és az ő szemléletével vizsgáljuk meg az oldalt.

Reszponzivitás​

Talán 2020-ban már nem szükséges mondani, de reszponzivitás nélkül esélytelen a google első helyre kerülés, a látogatások több, mint fele érkezik már mobilról, ezért ha nincs mobilra optimalizálva az oldal, akkor lehet akármilyen profi keresőoptimalizálás szakértő a csapatunkban, nincs az a SEO, amivel behozzuk első helyre az oldalt. Azt, hogy mobilbarát-e az oldalunk, ma már nagyon könnyen ellenőrizhetjük, a Google ingyenes tesztjével is akár. Az oldalon csak a website-unk címét kell begépelni, és a google el is intézi helyettünk a mukát:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEO támogatás: oldalon​ töltött idő növelése

A UX célja nem csupán a ​jobb élmény, hanem fontos keresőoptimalizálás miatt is: a Google kereső fontos rangsorolási szempontja az oldalon töltött idő, vagyis ha tudjuk vezetni a felhasználókat, releváns tartalmakat, cikkeket ajánlunk nekik, megkönnyítjük a megértését, akkor tovább fog böngészni az oldalon, többet kattint, többet olvas. 

Teljes kép

Az audit során vizsgáljuk tehát a weboldal strukturális, design, valamint tartalmi hiábit, hiányosságait, vizsgáljuk a reszponziv nézetet és feltárjuk a technikai problémákat, mint például nem létező oldalra linkelés, vagy az oldal betöltési sebessége. Ezek együtt adják a teljes elemzést, amihez természetesen javaslatokat és útmutatót is adunk, best practice példákkal.

Olvass további tartalmakat a SEO rejtelmeiről

mobilefriendly.png

Érdekelnek a részletek?

SEO, tartalom és UX terén nyújtunk tanácsadási, szövegírói szolgáltatásokat. 

Amennyiben ezzel kapcsolatban van kérdése, vagy szeretne ajánlatot kérni, írjon nekünk!

Köszönjük az üzenetét!