VERSENYTÁRS ELEMZÉS

A SEO audit részeként a versenytárs elemzés is fontos információkkal bír: milyen kulcsszavakat használnak versenytársaink és mennyire SEO tudatosan építkeznek.

Versenytárs elemzés és kulcsszavak​

A kulcsszó az egyik legfontosabb output egy SEO audit során. A kulcsszó elemzés kihagyhatatlan eleme a versenytárs elemzés, hiszen a konkurencia által használt kulcsszavak potenciális kulcsszavaink nekünk is. Ezért a competitor analízis során számba vesszük a fő versenytársak által használt kulcsszavakat, valamint megvizsgáljuk azt is, hogy mely kulcsszavakra teljesítenek kiemelkedően. 

Domain Authority (DA) score​

A potenciális​ versenytársaink online gyakran nem ugyanazok, akik offline a legjobban teljesítenek. SEO szempontból azok a konkurensek, akik a legjobban optimalizálják az oldalukat a releváns kulcsszavak, kulcsszó listák kapcsán. Mi az a Domain Authority? A Domain Authority (DA) a Moz által kidolgozott keresőmotorok rangsorolási pontja, amely megjósolja, hogy a webhely milyen magas rangú lesz a keresőmotorok eredményoldalain (Google találati lista helyezés). A Domain Authority pontszáma 1-től 100-ig terjed, a magasabb pontszámok a nagyobb rangsorolási képességnek felelnek meg. Ezt a pontszámot akkor lehet használni, ha összehasonlítják a webhelyeket, vagy nyomon követik a weboldal "rangsorolási erősségét" az idő múlásával. A Domain Authority nem a Google által a keresési rangsoroláshoz használt mutató, és nincs hatással a google első helyre kerülés kapcsán, mindazonáltal egy nagyon pontos mutató versenytársak helyzetének felmérésére.

 

Google ads / Google hirdetés​

​Szoftveres elemzéssel megvizsgáljuk, hogy milyen szöveges és GDN (google display network) hirdetéseket futtattak versenytársaink az elmúlt 1 évben. Ez szintén egy fontos információ, így rálátást kaphatunk arról, mik voltak konkurenseink fő prioritásai, mennyi költöttek rá, és milyen kreatív anyagokat használtak. 

Olvass további tartalmakat a SEO rejtelmeiről

Érdekelnek a részletek?

SEO, tartalom és UX terén nyújtunk tanácsadási, szövegírói szolgáltatásokat. 

Amennyiben ezzel kapcsolatban van kérdése, vagy szeretne ajánlatot kérni, írjon nekünk!

Köszönjük az üzenetét!